Victor Hofmans
190cm
73kg
Oelegem, België
Victor

Weetjes

Bijnaam: Smalle lange gast
Geboortedatum: 8 april 1994
Favoriete ‘cheat’ maaltijd: Pita
Mooiste lichaamsdeel: Schouders
Favoriete oefening: Korte sprints, korter dan 60m
Favoriet workout lied: Money Trees – Kendrick Lamar
Meest inspirerende atleet: Yohan Blake, Usain Bolt & Adam Gemili
Favoriete quote: “Success trains, failure complains.”

Hoe ben je gestart met atletiek?

Ik heb nooit gesport tot mijn 14de . Ik speelde 1u tennis per week gedurende 1 jaar. Maar na een jaar verloor ik mijn interesse in tennis, en deed ik opnieuw 1 jaar geen sport. Toen ik 16 was, ging ik naar de plaatselijke atletiek vereniging in Merksem. Dit was op het einde van 2010. Na 4 jaar atletiek te doen als hobby en niet consistent te trainen, is het nu mijn passie geworden.

Wat motiveert je?

De kleine dingen zoals het jagen op een ticket voor het Europese Kampioenschap. Tijdens elke training hou ik voor ogen waarvoor ik aan het werken ben, de voldoening van het breken van mijn persoonlijke record, al is het maar met een één tiende van een seconde.

Hoe ziet jou wekelijks trainingsschema eruit?

Zomerseizoen
Maandag:
1,5u fitness (krachttraining)
Dinsdag: 2u uithoudingstraining
Woensdag: 2u korte sprints
Donderdag: 2u uithoudingstraining of korte sprints
Zaterdag: 2u technisch lopen, uithoudingstraining of korte sprints

Winterseizoen
Maandag:
1,5u fitness (krachttraining)
Dinsdag: 2u uithoudingstraining
Woensdag: 2u snelheid uithoudingstraining
Vrijdag: 1,5u technisch lopen en krachttraining
Zaterdag: 2u technisch lopen of uithoudingstraining

 

Kan je ons iets vertellen over het dieet dat je moet volgen?

Pasta is een atleet zijn beste vriend. Alhoewel ik niet zo’n streng dieet volg, zijn er wel dingen die op mijn ‘not-done’ lijst staan voor een wedstrijd. Mijn favoriete cheat maaltijd bijvoorbeeld, pita, staat op die ‘not-done’ lijst. De meeste atleten hebben veel koolhydraten nodig, sprinters niet zoveel. Sprinters moeten koolhydraten eten, liefst in de vorm van pasta. Ik drink ook zeer graag sportdrankjes tijdens mijn training en hersteldrankjes nadien.

IMG_1304

Welke voedingssupplementen neem je?

Na mijn krachttraining op maandag drink ik de Musculi BCAA 8:1:1 en de Musculi Caseïne eiwitten voor ik naar bed ga, zo kunnen mijn spieren perfect herstellen voor de volgende training. Ik neem elke dag Musculi Creatine en drink de Musculi Isotone Sportdrink om net dat beetje meer uit mijn training te halen.

Wat is voor jou je grootste prestatie?

Kampioen worden op de Nationale 200m Indoor U23. Op dat moment was mijn trainingsschema volledig in de war, omdat ik de week voordien de griep gehad heb, net voor het U23 Kampioenschap. De eerste keer dat ik uit bed kwam was op de dag van de wedstrijd, dus de overwinning was een grote verrassing. Ook mijn persoonlijke records zijn een overwinning, alhoewel ik deze zal proberen te breken in nabije toekomst.

Waar kijk je het meest naar uit nu je een Musculi atleet bent?

Verbeteren! Als sprinter weet je hoe lang het duurt om net dat klein beetje meer progressie te maken. Het is mogelijk dat het soms jaren duurt om je record te breken met één tiende van een seconde. Ik geloof dat Musculi me kan helpen mijn doelen te bereiken en misschien zelfs meer dan dat. Persoonlijk is het voor mij een droom om op de Europese Kampioenschappen mee te doen, en om heel eerlijk te zijn, net zoals elke andere atleet is het een droom van me om mee te doen aan de Olympische Spelen.

 

Share your opinion